Adobe Premiere Pro CC 2022 | Technetvietnam

Adobe Premiere Pro CC 2021 22.0 ialah perisian penyuntingan video dan pembuatan filem profesional, canggih daripada Adobe. Adobe Premiere Pro CC membolehkan mencipta filem yang jelas, realistik dan cantik pada bila-bila masa, di mana-mana sahaja pada komputer Windows.

Adobe Premiere Pro CC – Perisian video profesional

Adobe akhirnya telah mengeluarkan versi terbaru Adobe Premiere Pro CC untuk Windows. Premiere Pro CC dinilai sebagai editor video terbaik, dipercayai oleh profesional.

Premiere Pro CC Dikemas dengan banyak ciri hebat yang membuatkan anda tidak sabar-sabar untuk mengemas kini dengan segera. Adobe Premiere Pro CC adalah “sangat serasi” dengan Adobe Photoshop CC, After Effects CC, Adobe Illustrator CC dan Adobe Bridge. Jika anda mahukan output video berkualiti tinggi, cuma muat turun versi penuh percuma Adobe Premiere Pro pada sistem komputer yang serasi dan mula menggunakannya dengan segera.

Membawa peristiwa yang tidak dapat dilupakan dalam hidup anda ke skrin di mana-mana

Rakaman mentah yang lancar dengan Adobe Premiere Pro CC, perisian penyuntingan video terkemuka. Sama ada anda baru bermula atau berpengalaman, anda boleh mengedit, melaraskan warna, memperhalusi bunyi dan banyak lagi – semuanya dalam satu aliran kerja yang lancar dan bersatu.

Ceritakan kisah anda

Pembuat filem, YouTuber, grafik video, pereka – sesiapa sahaja yang ingin bercerita melalui video, termasuk anda, boleh menggunakan Adobe Premiere Pro CC.

 Adobe Premiere Pro CC saiz lama responsif

Berfungsi untuk skrin kecil. Dimensi mengikut standard lama

Sama ada anda merancang untuk membuat blog, vlog, menyiarkan di YouTube atau menjadi pereka grafik video profesional… gunakan perisian yang biasa digunakan oleh profesional Hollywood. Import rakaman daripada kamera atau telefon anda, potong klip, tambah tajuk, tweak audio… Dengan set alatan intuitif dan banyak arahan langkah demi langkah, anda akan membuat ciptaan yang hebat dalam masa yang singkat. .

 Adobe Premiere Pro CC dipaparkan pada skrin besar

Hasilkan karya yang sempurna untuk skrin besar

Teruskan mengusahakan karya agung anda yang seterusnya? Adobe Premiere Pro CC ialah satu-satunya editor bukan linear yang membolehkan anda membuka berbilang projek sambil bekerjasama dalam projek lain dengan ahli pasukan anda. Sebagai alternatif, anda boleh mengunci projek supaya tiada sesiapa boleh mengubahnya. Warna, grafik, bunyi dan aliran kerja 360/VR yang menarik membawa anda daripada pengeditan pertama hingga penamat akhir dengan lebih pantas berbanding sebelum ini.

Adobe Premiere Pro CC menyokong semua format

Semua kamera. Apa-apa format.

Proseskan rakaman dalam sebarang format, daripada 8K, realiti maya kepada telefon pintar. Dengan sokongan untuk format paling popular dalam industri grafik video dan aliran kerja profesional, perisian ini memudahkan pengguna mula mengedit klip terus pada mana-mana komputer – tanpa mengira format rakaman. .

 Adobe Premiere Pro CC mengintegrasikan banyak perisian lain

Keserasian sempurna dengan perisian lain

Penukaran fleksibel antara Adobe Premiere Pro CC dan Adobe After Effects CC. Dengan Adobe Dynamic Link, anda tidak lagi perlu menunggu untuk rendering. Premiere Pro juga berfungsi dengan lancar dengan aplikasi Creative Cloud yang lain, termasuk Photoshop, Illustrator dan Adobe Media Encoder. Dengan Projek Pasukan Adobe, pengguna di seluruh dunia boleh bekerjasama secara bebas, berkongsi dengan selamat dan banyak lagi.

Keperluan sistem untuk menggunakan Adobe Premiere Pro

Permintaan Minimum galakkan
Mikropemproses Intel Gen Ke-6 atau CPU yang lebih baharu – setara dengan AMD Intel Gen ke-7 atau CPU yang lebih baharu – setara dengan AMD
Sistem operasi Microsoft Windows 10 (64-bit) versi 1803 atau lebih baru Microsoft Windows 10 (64-bit) versi 1809 atau lebih baru
Ram 8 GB
 • 16 GB untuk barangan HD
 • 32 GB untuk media 4K dan ke atas
GPU 2 GB VRAM 4 GB VRAM
Kapasiti cakera keras
 • 8 GB untuk dipasang
 • Tambah pemacu berkelajuan tinggi untuk media
 • SSD dalaman untuk pemasangan apl dan caching
 • Tambah pemacu berkelajuan tinggi untuk media
Resolusi skrin 1280 x 800 1920 x 1080 atau lebih
Kad bunyi Serasi ASIO atau Model Pemacu Microsoft Windows Serasi ASIO atau Model Pemacu Microsoft Windows
Sambungan storan rangkaian 1 Gigabit Ethernet (HD sahaja) 10 Gigabit ethernet untuk aliran kerja strim perkongsian rangkaian 4K
Internet Untuk mengaktifkan produk, sahkan langganan dan akses perkhidmatan dalam talian.

Muat turun Premiere Pro CC 2021 terbaharu

Bingkai Semula Auto

Kini anda boleh mengoptimumkan kandungan anda dengan mudah untuk media sosial dan platform mudah alih. Daripada memotong dan membingkai rakaman secara manual, Auto Reframe mengendalikan proses secara automatik menggunakan teknologi Adobe Sensei AI.

Gunakan Auto Bingkai Semula untuk membetulkan jujukan segi empat sama, satah menegak dan nisbah bidang filem 16:9 atau memangkas adegan dalam resolusi tinggi.

Anda boleh menggunakan Auto Bingkai Semula sebagai kesan pada klip individu atau keseluruhan jujukan video. Bentuk dan pengubahsuaian lain dikekalkan pada skala baharu.

Penambahbaikan grafik dan teks

Ciri untuk menamakan semula lapisan bentuk

Anda kini boleh menamakan semula lapisan bentuk di dalam panel Essential Graphics dengan mengklik pada nama dan mengedit medan kandungan yang terhasil. Anda kemudian boleh mengesahkan nama baharu dengan menekan Masuk atau klik dalam medan kandungan.

Namakan semula lapisan bentuk dalam panel Essential Graphics
Namakan semula lapisan bentuk dalam panel Essential Graphics

Gariskan perkataan itu

Anda kini boleh menggariskan setiap perkataan dalam reka bentuk anda dengan butang penggayaan Garis Bawah yang baharu.

Pilihan untuk menggariskan teks dalam Adobe Premiere Pro 2021
Pilihan untuk menggariskan teks dalam Adobe Premiere Pro 2021

Medan teks berbilang baris dalam panel templat Motion Graphics

Templat Motion Graphics yang dibuat dalam After Effects kini termasuk pilihan medan teks berbilang baris. Daripada memerlukan medan teks yang berasingan untuk setiap baris, anda kini boleh menambah & mengedit berbilang baris teks Adobe Premiere Pro 2021 apabila menggunakan templat yang tersedia apabila mendayakan ciri ini.

Ciri berbilang baris dalam medan teks
Ciri berbilang baris dalam medan teks

Pilihan menu lungsur turun baharu dalam templat Motion Graphics

Templat Motion Graphics yang dibuat dalam After Effects kini termasuk menu lungsur. Perubahan ini telah memudahkan aliran kerja dalam Adobe Premiere Pro 2021. Gunakan kawalan dalam senarai juntai bawah untuk memilih gaya atau elemen grafik yang berbeza apabila menyesuaikan butiran gerakan.

Pilihan reka bentuk tersedia dalam Adobe Premiere Pro

Pilihan templat Motion Graphics dalam Adobe Premiere Pro 2020

Pintasan papan kekunci baharu untuk bekerja dengan panel Essential Graphics

Adobe Premiere Pro 2021 kini menambah banyak pintasan papan kekunci yang membolehkan pengguna bekerja dengan lapisan, termasuk menyusun semula susunan lapisan, menambah teks dan pemilihan lapisan. Sebagai contoh, anda kini boleh menggunakan Ctrl + Shift atau Cmd + Shift biasa dengan kurungan segi empat sama untuk menggerakkan lapisan ke hadapan atau ke belakang.

Tingkatkan kualiti bunyi

Campurkan audio berbilang saluran dengan lebih cekap dalam Adobe Premiere Pro 2021

 • Prestasi yang lebih baik: Kesan bunyi yang direka bentuk semula dihalakan pemprosesan audio untuk projek berbilang saluran.
 • Kesan bunyi: Tambah kesan audio dengan pilihan saluran asalnya untuk mencipta trek yang sepadan. Pada masa yang sama, wujudkan laluan ke profil keluaran yang diperlukan.
 • Kesan Radar Loudness: Gunakan kesan ini dengan ketepatan yang lebih baik untuk mengukur konfigurasi saluran yang betul yang diperlukan untuk memastikan kandungan memenuhi piawaian penyiaran.

Tingkatkan julat amplifikasi audio

Anda kini boleh menambah sehingga 15 desibel keuntungan pada klip audio. Ini memberikan lebih banyak ruang kepala untuk audio tanpa memerlukan kesan tambahan, dan sangat sesuai dengan ciri penguatan dalam Adobe Audition.

Tingkatkan julat perolehan audio daripada 6 desibel kepada 15 desibel
Tingkatkan julat perolehan audio daripada 6 desibel kepada 15 desibel

Pemetaan semula masa sehingga 20,000%

Kelajuan maksimum untuk pemetaan semula masa telah ditingkatkan oleh Premiere Pro 2021 kepada 20,000%, membolehkan pengguna mencipta adegan ke hadapan pantas daripada klip sumber panjang.

Sokongan baharu dan penambahbaikan format fail

Adobe Premiere Pro 2021 meningkatkan prestasi untuk H264, H265 (HEVC) dan ProRes – kedua-dua ProRes HDR.

Sokongan format baharu dan dipertingkat pada Windows termasuk:

 • Import fail QuickTime Animation dengan Delta Frames.
 • Import rakaman dengan Canon XF-HEVC, Canon EOS C500 Mark II, Sony Venice V4.
 • Tetapan prapengekodan untuk menerbitkan video ke Adobe Stock

Adobe Premiere Pro menambah pratetap berikut dan anda boleh menemuinya dalam Pelayar Pratetap:

 • Adobe Stock 4K DCI dengan Audio (40Mbps)
 • Adobe Stock 4K DCI dengan Audio (Apple ProRes 422 HQ)
 • Adobe Stock 4K DCI tanpa Audio (40Mbps)
 • Adobe Stock 4K DCI tanpa Audio (Apple ProRes 422 HQ)
 • Adobe Stock HD dengan Audio (20Mbps)
 • Adobe Stock HD dengan Audio (Apple ProRes 422 HQ)
 • Adobe Stock HD tanpa Audio (20Mbps)
 • Adobe Stock HD tanpa Audio (Apple ProRes 422 HQ)
 • Adobe Stock UHD dengan Audio (40Mbps)
 • Adobe Stock UHD dengan Audio (Apple ProRes 422 HQ)
 • Adobe Stock UHD Tiada Audio (40Mbps)
 • Adobe Stock UHD tanpa Audio (Apple ProRes 422 HQ)

Eksport kandungan HDR dengan metadata HDR10

Eksport kandungan HDR dengan metadata HDR10 untuk memastikan ia kelihatan terbaik pada paparan HDR.

Untuk menambah metadata ini, pilih High10 (H.264) atau Main10 (HEVC) daripada menu Profil dalam Tetapan Pengekodan. Tandakan sel Rec. Utama Warna 2020, Julat Dinamik Tinggi, Sertakan Metadata HDR10.

Adobe Premiere Pro 2021 menyokong eksport HDR10 dengan metadata
Adobe Premiere Pro 2021 menyokong eksport HDR10 dengan metadata

Lebih banyak pemandu disahkan dalam Laporan Keserasian Sistem

Dilancarkan pada April 2019, utiliti Laporan Keserasian Sistem memastikan sistem anda menjalankan pemacu serasi Premiere Pro. Ia berjalan apabila anda mula membuka perisian. Anda boleh mengaksesnya melalui menu Bantuan > Laporan Keserasian Sistem.

Contoh laporan maklumat pemandu yang tidak disokong oleh Adobe Premiere Pro
Contoh laporan maklumat pemandu yang tidak disokong oleh Adobe Premiere Pro

Penambahbaikan lain

 • Anda kini boleh mengosongkan ruang cakera terus dari papan Keutamaan. pilih Keutamaan > Cache Media > klik Padam.
 • Lakaran kenit kecil untuk klip dalam Penyemak Imbas Media disimpan untuk memberikan pengalaman menatal yang lebih pantas.
Kemas kini kepada Adobe Premiere Pro terkini

Premiere Pro 22.0:

Penyegerakan nombor versi

Kini, semua aplikasi pengeditan audio dan video Adobe disegerakkan pada versi 22.0, menjadikannya lebih mudah untuk menjejak kemas kini dan mengurus apl.

Tingkatkan Ucapan kepada Teks

Ketepatan transkripsi dipertingkat untuk istilah dan format nombor dan tarikh.

Ciri Simplify Sequence memudahkan urutan apabila bekerja pada Premiere Pro
Ciri Simplify Sequence memudahkan urutan apabila bekerja pada Premiere Pro

Permudahkan urutan

Buat salinan dalam urutan yang betul apabila berkongsi dengan editor lain, semasa menyimpan atau mengeksport ke EDL, XML atau AAF.

Pengurusan Warna untuk H.264 dan HEVC

Pengurus warna untuk format H.264 dan HEVC, termasuk 10-bit dan HDR. Ini bermakna warna standard akan digunakan dalam Premiere Pro apabila mengimport atau mengeksport kedua-dua format di atas.

Main balik HEVC 10-bit yang dipertingkatkan

Teknologi penyahkodan dipercepatkan perkakasan HEVC 422 10-bit menambah baik main semula dan penyuntingan pada komputer yang lebih baharu.

Teknologi penyahkodan dipercepatkan perkakasan untuk HEVC 422 10-bit pada peranti yang lebih baharu
Teknologi penyahkodan dipercepatkan perkakasan untuk HEVC 422 10-bit pada peranti yang lebih baharu

Pengurusan Warna untuk Sony XAVC-L-HDR

Pilihan tambahan untuk mengendalikan kandungan HDR standard pada Sony XAVC-L-HDR.

Vectorscope Berwarna Baharu

Gunakan Colorized Vectorscope apabila berurusan dengan warna. Ketik dua kali Vectorscope untuk mengezum masuk dan melihat butiran.

Histogram yang Diperbaiki

Paparan yang jelas dan intuitif bagi kandungan Julat Dinamik Standard dan HDR.

Selain itu, Adobe Premiere Pro CC 2021 terkini turut menambah satu siri ciri dan peningkatan yang lain.

Adobe Premiere Pro CC adalah sebahagian daripada Creative Cloud, jadi anda boleh mengakses semua kandungan peribadi anda, termasuk templat Grafik Bergerak, betul-betul di dalam apl. Semuanya disambungkan melalui desktop, mudah alih dan apl lain seperti After Effects, Audition… Ia mempunyai semua yang anda perlukan untuk mengubah inspirasi menjadi video yang menakjubkan di mana-mana sahaja anda berada.

Csss